• Ami eddig kimaradt…

  Date: 2012.04.09 | Category: Uncategorized | Tags:

  Szóval sikerült képeket feltöltenem, mint azt már sokan tudjátok….

  Eszembe jutott még pár dolog a tegnapi, illetve korábbi bejegyzésekhez, így azokat is megosztanám. Ilyen érdekesség például, hogy a kínaiak, ha tudnak pár magyar szót, akkor az biztos, hogy a “nyúl” az elsők között szerepel. Eléggé krákognak és köpködnek az utcán, ami nem túl guszta. Illetve a vezetésről annyit, hogy Pekingbe külön jogsi kell, csak pekingiek kaphatnak, és bevezettek korlátozást a rendszámokra, páros/páratlan vezethet csak adott napokon, stb… A közlekedés érdekessége, hogy az autósnak mindig elsőbbsége van, még a zebrán is, még akkor is, ha zöld van a gyalogosnak. Ha véletlen valaki meginogna, hogy talán átfér az autós előtt, a sofőr dudálásokkal és hirtelen gázadással jelzi szándékát. Ezt egyébként meg lehet szokni, de biztos ami biztos, jobb ha a zebrán áthaladáskor 2-3 kínai vesz körül mindkét oldalról.

  Más téma. A tegnapi társaságból több ember meggyőződése volt, hogy a kínai népet tudatosan butítják, hiszen ennyi embert csak így lehet irányítani. Ennek nagy művelője volt Mao Zedong, akiért a mai napig rajonganak az emberek. Erre egy kiváló példa, hogy a létező összes papírpénzükön az ő képe van.

  Eszembe jutott még pár ok, hogy miért is jönnek Kínába az európaiak: hogy kínait tanuljanak. Van aki tenisz oktatásból próbál megélni. Terjed olyan legenda, hogy valaki Magyarországról eljött Pekingbe fél év alatt megtanult kínaiul, majd beiratkozott egy itteni műszaki egyetemre és elvégezte a gépész mérnök szakot. Most az is beugrott, hogy a Leo Tabasco-t ivott meg amitől annyira rosszul lett. Ő egyébként újságírást tanult, és Macao szigetén szeretne dolgozni. A sziget egyébként a casinoiról híres.

  A repülőúton meg még azon elmélkedtem, hogy a sorozatok között miért nincs meg a National Geographic Légikatasztrófák műsora…